Escrit per Pergolas bioclimaticas

Que són les pèrgola Bioclimàtica

Les pèrgoles bioclimàtiques són un innovador sistema de protecció solar que garanteix la vida al aire lliure a casa seva  en qualsevol època de l’any.

Aquest tipus de pèrgoles són reclinades, compostes per lames mòbils orientables que roten segons les condicions climàtiques, permetent adaptar els espais exteriors de la casa per a què siguin utilitzables durant tot l’any, regulant de forma natural la temperatura de l’estància, al temps que protegeixen de la radiació solar, la pluja, el vent o qualsevol altre circumstància meteorològica.

El nom de pèrgoles bioclimàtiques ve de la doble funcionalitat d’aquestes pèrgoles:  d’un cantó mantenen un equilibri amb el medi ambient i les condicions climàtiques del moment, alhora que adapta aquestes condicions a les necessitats i comoditats dels habitants de l’habitatge, permetent gaudir d’un clima idoni en els seus espais oberts durant tot l’any.

Tot i que la inversió inicial es major en comparació amb les pèrgoles tradicionals, al llarg del temps són més rentables, gràcies a la optimització de l’estalvi energètic de l’habitatge.

Característiques de les pergoles

Entrant més a fons en les característiques de les pèrgoles bioclimàtiques, la part més important d’aquestes estructures són les lames orientables que poden o bé formar una coberta segellada i completament hermètica, o lleugerament inclinada –és a dir, el sostre s’obre i es tanca en funció de les condicions climàtiques externes-. D’aquesta manera s’aconsegueix l’entrada de llum natural i a la vegada un corrent d’aire renovat constantment.

Usualment, els diferents models de pèrgoles bioclimàtiques disponibles en el mercat actual estan formades per lames que es poden inclinar de 120º a 170º

Funcionament

Depenent de l’entorn, gustos i el seu pressupost, hi ha diferents opcions per a la seva pèrgola bioclimàtica: baixants, cortines cristall, lames fixes i/o mòbils en una o més seccions. D’aquesta manera, cada pèrgola bioclimàtica és exclusiva i adaptada a les necessitats de cada espai concret, permetent un funcionament òptim.

Avantatges

L’avantatge més important d’aquest tipus de pèrgoles bioclimaticas és que permeten la regulació del brillo a través de la inclinació regulable de les lames d’alumini. Aquesta inclinació pot regular-se amb el control remot, permetent adaptar al gust de cada client el grau d’apertura de la taxa d’incidència solar i permetent segellar hermèticament el sostre al detectar baixes temperatures i/o incidències de pluja o neu.

El segon gran avantatge és que permeten la regulació de la temperatura ambient sota la pèrgola, però també la del seu habitatge. Segons el calor extern, permeten crear un sistema d’aire condicionat natural.

I com la resta d’avantatges estan: el control de la humitat ambient i el sey estil modern i net, que s’adapta a qualsevol entorn.